Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de ulei
- 6 linguri de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingutite esenta de vanilie
- zeama de la o jumatate de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si zeama de lamaie pana se intaresc, iar galbenusurile le mixam impreuna cu 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, uleiul, sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie, pe care o turnam peste albusuri.
Cu o lingura incorporam treptat faina, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o punem in forma de tort, in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-45 de min., in functie de cuptor. Cand este gata, il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si zeama de lamaie pana se intaresc, iar galbenusurile le mixam impreuna cu 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, uleiul, sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie, pe care o turnam peste albusuri.
Cu o lingura incorporam treptat faina, amestecand usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta o punem in forma de tort, in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-45 de min., in functie de cuptor. Cand este gata, il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu