Ingrediente:
- 200 g unt
- 250g ciocolata cu 70% cacao
- 300g zahar
- 6 albusuri
- 100 ml lichior de cirese sau visinata
- 75g faina
- un varf de lingura de bicarbonat
- 2 linguri de cacao
- o lingura de bobite din ciocolata (optional)
- o lingura zeama de lamaie
Mod de preparare:
Pasul 1:Punem untul cu ciocolata intr-un vas la foc mic le topim, apoi le lasam sa se raceasca.
Pasul 2:Punem 200g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 100g de zahar si un praf de sare pana se intaresc. Dupa ce s-a intarit albusul adaugam siropul caldut treptat in albusuri, zeama de lamaie si mixam chiar si dupa ce am terminat de pus tot lichidul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.
Pasul 2:Punem 200g de zahar cu lichiorul in alt vas la foc mic si lasam pana se topeste zaharul.
Pasul 3:Mixam albusurile cu 100g de zahar si un praf de sare pana se intaresc. Dupa ce s-a intarit albusul adaugam siropul caldut treptat in albusuri, zeama de lamaie si mixam chiar si dupa ce am terminat de pus tot lichidul inca 2-3 minute pana devine albusul iar tare.
Pasul 4: Adaugam treptat untul cu ciocolata racite, cele 2 linguri de cacao, faina amestecata cu bicarbonatul amestecand usor cu un tel sau cu o spatula, nu cu mixerul pt ca riscam sa se lase albusul.
Pasul 5: Dupa ce am omogenizat bine punem totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt(20X30).
Pasul 6: Tava cu aluatul obtinut o punem in alta tava mai mare cu apa(eu am pus in cea de la cuptor) cat sa ajunga pana la jumatatea primului vas pentru a o coace la bain marie. Punem totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 60 de min. Daca aveti cuptor electric, puneti in cuptor pentru 40-45 de min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu