Ingrediente:
- 2 oua
- 200g zahar pudra
- 350g faină
- ½ lingurita de praf de copt
- 1 varf de cuţit de sare
- 200g de amestec alune si migdale
- 100 g unt (optional daca ii vreti mai moi)-eu nu am pus
Mod de preparare:
Amestecati ouale cu zahărul pană cand capata o culoare deschisa(daca doriti sa adaugati si unt,acesta se adauga dupa ce s-au mixat bine ouale cu zaharul,topit si racit).
adaugati putin cate putin peste oua si zahar pana prinde consistenta de aluat.Când a prins consistenta de aluat se rastoarna pe suprafaţa de lucru unsa cu ulei,
se adauga migdalele,alunele si se da forma unui sul, pe care il aplatizati sa ajunga la cca.2 cm.
Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C si se coace timp de 25-30 minute.
Scoateti din cuptor si lasati sa se răceasca.Dupa ce s-a racit bine taiati felii de cca 1 cm grosime,puneti pe o tava si ii dati la cuptor cca 10 min.
Se pot pastra si 1-2 luni intr-un recipient inchis.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu