Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 februarie 2012

Macrou umplut

Am facut asta vara aceasta reteta,dar cu stiuca.Azi,aveam doi pesti si ma uitam lung la ei gandindu-ma cum sa ii prepar.Mi-am adus aminte de aceasta reteta care ne-a placut foarte mult si m-am gandit sa vi-o arat si voua.Daca aveti  peste cu oase multe(cum este stiuca) dati carnea de trei-patru ori prin masina de tocat, la macrou nu este nevoie.


Ingrediente:
  • 2 pesti potriviti
  • 1 ou
  • 2 linguri de pesmet
  • 2 cepe rosii
  • 500ml suc de rosii 
  • 200ml vin
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4 cartofi potriviti
  • marar,patrunjel
  • sare,piper

Mod de preparare:

Pestele il spalam,il curatam in interior,apoi il punem pe o suprafata dreapta si il apasam cu podul palmei pentru a se desprinde carnea mai usor de pe piele.Taiem in jurul capului si pe burta,iar cu ajutorul unei linguri scoatem toata carnea,inclusiv sira spinarii,avand grija sa lasam un pic pe margine pentru a putea coase pestele mai bine.
Carnea obtinuta o punem intr-un vas si o amestecam cu oul,pesmetul,sarea,piperul,mararul,patrujelul si 2 catei de usturoi dati pe razatoarea mica.Cu aceasta compozitie umplem pestii,apoi ii coasem si ii punem intr-un vas pe care ulterior il vom pune in cuptor.Ceapa o curatam si o taiem solzisori.Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cuburi potrivite.Intr-un vas punem pe foc un pic de ulei,cartofii,ceapa si usturoiul ramas taiat rondele.Lasam totul cca 10 min. pana incep cartofii sa se inmoaie un pic.



Turnam totul peste pesti,adaugam sucul de rosii,vinul,sarea, piperul si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade cca o ora sau pana sunt gata cartofii.


2 comentarii:

  1. Foarte faina! Nu m-as fi gandit sa innobilez macroul asa :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc,Bogdana!Asta e prima oara cand am facut cu macrou si parca a iesit mai gustos decat cu stiuca :)

      Ștergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena