Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 iunie 2016

Pui cu galuste







Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100g unt
  • 275g faina
  • 1/2 lingurita bicarbonat sau praf de copt
  • o legatura de patrunjel
  • 275 ml lapte
  • 500ml suc de rosii
  • sare
  • piper



Mod de preparare:

Pasul 1: Intr-un vas cu capac topim 60g unt , adaugam ceapa, usturoiul tocate si le prajim cca 5 min. Adaugam puiul, spalat si taiat in bucati, lasam inca 5-10 min la foc, apoi adaugam sucul de rosii, cca 500ml apa, condimente ( de care va plac), sare si un pic de piper. Lasam sa dea intr-un clocot la foc mare, apoi reducem focul si lasam cca 20-30 de min sa fiarba la foc mic, pana puiul este aproape fiert.
Pasul2: Amestecam faina, praful de copt si untul ramas pana obtinem un aluat precum firmiturile de paine, se adauga patrunjelul si laptele si amestecam energic pana obtinem un aluat moale si usor lipicios.
Pasul 3: Cand puiul este aproape fiert se adauga galustele cu lingura, se pune capacul si se lasa totul la foc mic cca 12-15 min pana sunt aproape fierte galustele, apoi le intoarcem si le mai lasam cca 5 min.
Mancarica se serveste calda cu salata verde sau mujdei de usturoi.

Important: Minim 10-12 min nu ridicati capacul, deoarece riscati sa se incruzeasca!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena