Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 mai 2016

Blat de tort pufos








 Ingrediente:


  •  6 oua
  •  6 linguri de zahar
  •  6 linguri de ulei
  •  6 linguri de faina
  •  2 lingurite praf de copt
  •  2 lingutite esenta de vanilie
  •  zeama de la o jumatate de lamaie
  •  un praf de sare


Mod de preparare:


Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 3 linguri de zahar si zeama de lamaie pana se intaresc, iar galbenusurile le mixam impreuna cu 3 linguri de zahar, esenta de vanilie, uleiul, sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie, pe care o turnam peste albusuri.


 Cu o lingura incorporam treptat faina, amestecand usor de jos in sus.


Compozitia obtinuta o punem in forma de tort, in care am pus in prealabil hartie de copt si am uns-o cu ulei. Punem forma in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 35-45 de min., in functie de cuptor. Cand este gata, il scoatem din forma si il punem pe un gratar sa se raceasca.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena