Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 februarie 2012

Tort cu crema de vanilie si piersici

O nebunie de dulcegarie:). Compozitia este pentru o tava dreptunghiulara de 20X30cm.


Ingrediente:

Blat:
  • 300g faina
  • 50g cacao
  • 200g zahar
  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema: 
  • 5 oua
  • 750ml lapte
  • 2 pachete de unt(400g)
  • 1 baton de vanilie
  • 250g zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 compot piersici(800g)
  • 1 lingura esenta de vanilie

Crantz:
  • 200g zahar
  • 100g migdale si alune de padure

Mod de preparare: 
  • Blat:
Se prepara ca aici


  • Crantz:
Intr-un vas punem zaharul si il caramelizam impreuna cu migdalele tocate in bucati mai mari.



Rasturnam cu grija pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca.



Cand sunt complet racite(se pot face si cu o zi inainte),rupem bucati si punem in robot,dar nu le maruntim fin.
  • Crema: 
Sectionam batonul de vanilie pe lungimea lui,scoatem semintele de vanilie,le punem in lapte,punem si batul ramas si punem pe foc pana da laptele in clocot.Oprim focul si lasam minim 20 de min-se poate face si cu cateva ore inainte,cu cat sta mai mult vanilia in lapte cu atat iese mai aromat.Intre timp amestecam ouale,faina si zaharul pana se omogenizeaza.Incalzim laptele din nou daca nu mai este fierbinte,scoatem batonul de vanilie si turnam putin cate putin peste compozitia de oua,amestecand energic.


Punem compozitia obtinuta inapoi pe foc si lasam pana prinde consistenta unei creme,amestecand des ca sa nu se lipeasca si lasam la racit. Cand s-a racit compozitia,batem untul spuma si il adaugam peste compozitie amestecand pana se omogenizeaza.
Piersicile le taiem cubulete le lasam la scurs,apoi le amestecam cu jumatate de crema,iar jumatatea ramasa o amestecam cu o parte din crantz(bucatile mari ramase).
  • Montarea tortului:
Taiem blatul in 3 parti egale.Punem prima parte in tava,insiropam cu compotul de piersici,punem cranz(partea fina),crema,a doua parte de blat,insiropam,punem crant,crema si ultima parte de tort,insiropam si dam la frigider pt minim 3 ore. Se orneaza dupa preferinte.Eu l-am ornat asa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena