Ingrediente:
Blat:
- 300g faina
- 50g cacao
- 200g zahar
- 7 oua
- 7 linguri de ulei
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
- 1 lingura esenta de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
Crema:
- 5 oua
- 750ml lapte
- 2 pachete de unt(400g)
- 1 baton de vanilie
- 250g zahar
- 5 linguri de faina
- 1 compot piersici(800g)
- 1 lingura esenta de vanilie
Crantz:
- 200g zahar
- 100g migdale si alune de padure
Mod de preparare:
- Blat:
- Crantz:
Rasturnam cu grija pe o foaie de copt si lasam sa se raceasca.
Cand sunt complet racite(se pot face si cu o zi inainte),rupem bucati si punem in robot,dar nu le maruntim fin.
- Crema:
Punem compozitia obtinuta inapoi pe foc si lasam pana prinde consistenta unei creme,amestecand des ca sa nu se lipeasca si lasam la racit. Cand s-a racit compozitia,batem untul spuma si il adaugam peste compozitie amestecand pana se omogenizeaza.
Piersicile le taiem cubulete le lasam la scurs,apoi le amestecam cu jumatate de crema,iar jumatatea ramasa o amestecam cu o parte din crantz(bucatile mari ramase).
- Montarea tortului:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu