Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 decembrie 2011

Tort de ciocolata

Un tort ciocolatos,cu blat de cacao,crema de cacao si multa,multa ciocolata.


Ingrediente:

 Blat: 
  • 300g faina
  • 50g cacao
  • 200g zahar
  • 7 oua
  • 7 linguri de ulei
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Crema: 
  • 5 oua
  • 1l lapte
  • 2 pachete de unt
  • 200g zahar(daca va place mai dulce puneti 250g)
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 2 linguri esenta de rom

Sirop: 
  • 150g zahar
  • 750g apa
  • 2 linguri esenta de rom
  • 2 lingurite coaja de lamaie si portocala

Mod de preparare:
  • Blat:
Intr-un vas se cerne faina si cacaua,apoi se bat albusurile cu jumatate din zahar si un praf de sare pana se intaresc.Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul ramas,zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura.


Se adauga faina si cacaua cernute putin cate putin si se amesteca in continuare.E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.


Se unge forma cu ulei,se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea.Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Crema:
Se incalzeste laptele.Se pun ouale,zaharul si faina intr-un vas,se amesteca pana se omogenizeaza,apoi turnam laptele cald putin cate putin pana il incorporam pe tot.Se pune vasul la foc mic si se amesteca mereu pana obtinem consistenta unei creme.Adaugam si cacaua,amestecam bine,apoi lasam la racit.



Cand compozitia s-a racit se adauga untul mixat spuma in prealabil ,esenta de rom si mixam pana se omogenizeaza bine.
  • Siropul:
Punem zaharul intr-un vas si il caramelizam(pana devine lichid si prinde culoare maronie,dar nu lasam prea mult pt ca prinde gust amarui).Adaugam apa,lucrati cu mare ATENTIE sa nu va opariti,apoi coaja de portocala si lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul.Lasam la racit si adaugam romul.
  • Prepararea tortului:
Taiem blatul in trei parti egale.In forma in care l-am copt punem blat,insiropam,punem 1/2 din crema,blat, insiropam,restul de crema,iar blat insiropam si il dam la rece pentru minim 3 ore.Eu il las de seara pana dimineata.
Se orneaza dupa preferinta.Eu am facut o glazura de ciocolata deasupra din 150g cioc amaruie,75ml frisca si 50g unt,iar pe margine un ornament din cioc.


4 comentarii:

  1. si astaaaaa vreau si eu o feliuta mica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din asta nu mai am,cum l-am pus pe masa a si disparut:),dar am altul in frigider pt maine seara,iti dau din el....asta...daca te grabesti:)

    RăspundețiȘtergere
  3. As manca si eu o florica de pe tort:D
    Sa-mi faci si mie numai floricele

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti fac de ziua ta si-ti trimit poza! :)

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena