Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 mai 2016

Crema de zahar ars




Ingrediente:


1 litru de lapte
8-10 oua ( 8 mari sau 10 mici)
450g zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 lingurite esenta de vanilie
2 lingurite esenta de rom

Mod de preparare:

Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat.
ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI PERICULOS DECAT ULEIUL!!!
Apa ajuta zaharul sa nu se arda si sa se caramelizeze frumos.
Pasul 2: Mixam bine ouale cu restul de zahar si zaharul vanilat, apoi turnam laptele caldut amestecat cu esentele.
Pasul 3: Turnam compozitia obtinuta in vasul cu zahar caramelizat si lasat 5 min sa se raceasca, apoi punem totul intr-o tava mai inalta cu apa si bagam in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru o ora sau pana este rumenita frumos pe deasupra. Cand este gata inchidem cuptorul si lasam crema sa se raceasca in cuptor, apoi o dam la frigider pentru minim 2 ore.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena