Ingrediente:
Inghetata:
300ml frisca lichida
300g capsuni curatate si spalate
50ml lapte
3 linguri de zahar
2 plicuri zahar vanilat
3 galbenusuri
Negresele pentru profiterol:
Pt negrese:
- 2 oua
- 125g apa
- 75g faina
- 50g ulei
- 1 lingura de zahar
- un praf de sare
- 1 ou
- 50g unt
- 2 linguri de zahar
- 1 lingura cu varf de faina
- 150ml lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50g ciocolata
- 1 lingura margarina
Mod de preparare:
Inghetata:
Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si 50ml frisca,apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand continuu.Cand am incorporat toata frisca punem totul inapoi in vas si lasam 5 min. pe foc pana se leaga ca o smantana mai groasa.ATENTIE!Nu trebui sa dea in clocot.Cand este gata,o dam deoparte sa se racoreasca putin,iar intre timp ne apucam de capsuni.
Intr-un vas punem capsunile impreuna cu laptele si mixam cu ajutorul mixerului vertical pana se paseaza toate capsunile bine,apoi turnam putin cate putin din compozitia cu oua si frisca,mixand in continuare.Lasam sa se raceasca bine,apoi punem compozitia intr-un vas pe care il punem in congelator pana ingheata.
- Negresele
Intr-o tava in care am pus hartie de copt formam cojile cu un posh,cu o cupa de inghetata sau cu lingura.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 40-45 de min. sau pana se rumenesc deasupra.NU deschideti cuptorul si NU le scoateti pana nu sunt rumenite deasupra,riscati sa se lase si sa nu ramana tari.
Cand sunt gata le scoatem pe un gratar si le lasam sa se raceasca.
- Crema:
Cand negresele sunt reci si crema deasemenea,facem o gaura in negrese si le umplem cu crema cu ajutorul unui posh sau le putem taia in doua si umple cu lingura.
- Glazura:
Punem fiecare negresa,doar partea de deasupra,in ciocolata si le tinem la rece pana in momentul in care le servim.
Frisca o batem cu ajutorul mixerului si o tinem la rece pana in momentul in care servim profiterolul sau o putem mixa inainte de a servi profiterolul.
Tips:
- pentru a obtine o inghetata cat mai pufoasa si mai aerata mixati inghetata cu ajutorul mixerului vertical la interval de 2 ore pana ingheata bine de tot.Prin aceasta metoda nu se mai formeaza aschii de gheata.
Nu mai tin minte de cand nu am facut.Servesc de la tine.Pup!
RăspundețiȘtergereCe nebunie de desert..Delicios!!!Pup!!
RăspundețiȘtergere