Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 mai 2012

Tort cu crema de zahar ars


De ziua mea am facut unul din torturile mele preferate.Se face foarte rapid fara prea mult efort,e foarte gustos si in plus de asta cine poate refuza crema de zahar ars?Eu una nu pot:)
Tortul l-am facut seara tarziu,n-am mai avut timp sa il ornez  frumos,dar chiar daca nu arata de revista gustul e mortal.Gata!L-am laudat indeajuns,acum sa scriu si reteta:)



Ingrediente:

Crema de zahar ars:
  • 1litru de lapte
  • 8 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat

Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 1 plic zahar vanilat

Mai avem nevoie de:
  • 7 linguri de zahar pentru caramelizat
Mod de preparare:

Crema de zahar ars:

Intr-un vas(pe care ulterior il punem in cuptor)  punem zaharul (cele 7 linguri),il caramelizam,apoi prin miscari circulare il intindem pe peretii vasului si il lasam  sa se raceasca pana se intareste.Intr-un alt vas punem toate ingredientele pentru crema de zahar ars si cu ajutorul unui tel le amestecam energic cca 2-3 minute. Rasturnam amestecul obtinut in vasul cu zaharul caramelizat,apoi punem vasul in tava de la cuptor in care adaugam apa.Punem totul in cuptorul preincalzit la 160 de grade si lasam pana incepe crema sa se inchege.(cca 45 de min.)
Cand crema a inceput sa se inchege  incepem sa preparam  blat.

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 3 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.


 Cu o lingura incorporam treptat faina,amestecand usor de jos in sus.


Compozitia obtinuta o turnam peste crema si lasam cca 30-40 de min sau pana este copt(verificam cu o scobitoare,daca aceasta iese curata din blat,atunci acesta este copt.)
Cand blatul este copt,scoatem vasul din cuptor,il acoperim cu o tava (acesta tb sa fie mai mare),apoi cu o miscare rapida il intorcem.Lasam tortul asa(sa nu va tenteze sa va uitati:) ) pana se raceste complet.
Optional il puteti orna cu frisca sau se poate servi asa.

5 comentarii:

  1. stiu tortuletul asta! e grozav! se serveste neaparat rece, cu portocala deasupra si frisca..........demential1 ...iar pozele arata chiar bine, nu vad nicio problema! :P

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena