Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 mai 2012

Ciocanele cu sos de ceapa

Aceasta reteta este foarte simpla si gustoasa chiar si pentru mofturosi.



Ingrediente:
  • 600g ciocanele de pui (6-7 buc)
  • 3-4 cepe mici
  • 150g vin alb
  • 50g slaninuta afumata
  • 2 galbenusuri
  • sucul de la 1/2 lamaie(optional)
  • sare,piper

Mod de preparare:

Spalam ciocanelele,le dam cu sare,piper si le punem deoparte.Ceapa o curatam,o spalam si o taiem solzisori.Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta,apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min,amestecand din cand in cand.


 Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul,apoi punem sare,piper,acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit,adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,scoatem ciocanelele intr-un vas,amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie(daca aveti un vin mai acrisor nu mai adaugati si zeama de lamaie) si le turnam peste sosul ramas.Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent.Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.
Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.


6 comentarii:

  1. Mersi de idee! Chiar aveam scoase niste pulpe de pui si un piept si ma uitam lung la ele :))
    Eu o sa le garnisesc cu o mamaliga moale, ca ne place mult-mult!

    pies: am vazut dincolo poza si am tot asteptat si reteta. Senchiu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti-a facut cu ochiu' reteta.Sa-mi spui daca a fost si pe gustul vostru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu sigur ca o sa fie, de-aia nici nu mai stau pe ganduri :D

    RăspundețiȘtergere
  4. mmmmmmmm arata bine cred ca am sa fac si eu maine !

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim20:34:00

    Arata foarte apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  6. Atat de buna ca te lingi pe degetele!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena