Ingrediente:
- 600g ciocanele de pui (6-7 buc)
- 3-4 cepe mici
- 150g vin alb
- 50g slaninuta afumata
- 2 galbenusuri
- sucul de la 1/2 lamaie(optional)
- sare,piper
Mod de preparare:
Spalam ciocanelele,le dam cu sare,piper si le punem deoparte.Ceapa o curatam,o spalam si o taiem solzisori.Slaninuta o taiem cubulete mici. Punem un vas pe foc cu un pic de ulei si sotam cca 5 min.ceapa si slaninuta,apoi adaugam ciocanelele si mai lasam 5 min,amestecand din cand in cand.
Adaugam vinul si dam focul iute pt a elimina alcoolul,apoi punem sare,piper,acoperim vasul si lasam cca 60 de minute la foc mic-potrivit,adaugand din cand in cand apa calda daca lichidul scade prea mult. Cand sunt gata,scoatem ciocanelele intr-un vas,amestecam galbenusurile cu zeama de lamaie(daca aveti un vin mai acrisor nu mai adaugati si zeama de lamaie) si le turnam peste sosul ramas.Lasam pe foc inca 3-4 min amestecand frecvent.Sosul obtinut il adaugam peste ciocanele.
Se servesc calde pe ''pat'' de cartofi natur,piure sau ce garnitura va place.
Mersi de idee! Chiar aveam scoase niste pulpe de pui si un piept si ma uitam lung la ele :))
RăspundețiȘtergereEu o sa le garnisesc cu o mamaliga moale, ca ne place mult-mult!
pies: am vazut dincolo poza si am tot asteptat si reteta. Senchiu!
Ma bucur ca ti-a facut cu ochiu' reteta.Sa-mi spui daca a fost si pe gustul vostru.
RăspundețiȘtergereStiu sigur ca o sa fie, de-aia nici nu mai stau pe ganduri :D
RăspundețiȘtergeremmmmmmmm arata bine cred ca am sa fac si eu maine !
RăspundețiȘtergereArata foarte apetisant!
RăspundețiȘtergereAtat de buna ca te lingi pe degetele!
RăspundețiȘtergere