Ingrediente:
- 220ml lapte
- 150g ciocolata
- 150g zahar
- 100g unt
- 3 linguri cu varf de cacao
- 250g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 2 linguri cu varf de faina
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita suc de lamaie
- un praf de sare
Mod de preparare:
Pasul 1:laptele,ciocolata,untul,zaharul(150g) si cacaua le punem intr-un vas pe foc si le lasam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca
Pasul 2:separam albusele de galbenusuri si mixam spuma albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar,iar in alt vas mixam galbenusurile cu o lingura de zahar si zaharul vanilat
Pasul 3:compozitia cu lapte o turnam peste galbenusuri,mixam bine,apoi adaugam faina(250g+2lg) amestecata cu praful de copt,adaugam sucul de lamaie si mixam bine
Pasul 4:albusurile spuma le incorporam in compozitia obtinuta cu ajutorul unei linguri
Punem totul intr-o tava unsa cu unt si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de min sau pana trece testul scobitorii.
Scoatem prajitura din cuptor,o lasam sa se raceasca,apoi o portionam si o servim simpla sau cu inghetata
Arata foarte dragut, m-am tot chinuit sa imi dau seama ce ai pus deasupra?... Inghetata si capsuna? Si un sirop presupun..
RăspundețiȘtergereDeasupra am pus inghetata de capsuni,un sfert de capsuna si toping de capsuni.Mie imi place tare mult sa mananc prajitura asta cand e calda cu inghetata,imita foarte bine fondantul de ciocolata la gust:).Merge foarte bine si fara inghetata.:)Pupici!
RăspundețiȘtergere