Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 decembrie 2011

Paine de casa

 Desi faceam aluatul asta de foarte mult timp pentru pizza,niciodata nu mi-a dat prin cap sa fac si paine din el pana nu am vazut la Miha.





Ingrediente:
  • 500g faina
  • 250g apa
  • 25g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata
  • 30g ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 galbenus de ou(pt uns)

Mod de preparare:

Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul,faina,sarea si am pus pe programul framantat si dospit.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas de plastic mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul  putin cate putin pana se incorporeaza tot.Lasati aluatul sa se odihneasca cca 45-60 de minute.


Am scos aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am impartit in 3 parti egale si am format suluri,Ie-am pus intr-un vas cat sa stea fixe si sa creasca in inaltime mai mult decat in latime.


Am mai lasat 30 de min la dospit,le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu un pic de lapte si le-am bagat in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de min si gata!:)Paine calda si fff buna!


Aceasta compozitie merge si pentru varianta de chifle simple sau umplute. Eu le-am facut cu branza, simple, cu sunca si cascaval, voi le puteti face cu ce va place.








3 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena