Doar pozele astea le am momentan:(,data viitoare cand il fac revin cu poze pas cu pas.Desi pare complicat e foarte usor de facut,mai mult mi-a luat sa il scriu decat sa il fac ;)
Ingrediente:
Pentru blat:
- 400g faina
- 7 oua
- 200g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 7 linguri de ulei
- 1/4 lingurita bicarbonat
- 1 lingura esenta de vanilie
Pentru creme:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de zahar
- 150g unt
- 450g ciocolata neagra
- 250g ciocolata alba
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 2 linguri amidon
Pentru sirop:
- 1,5 kg apa
- 100g cacao
- 250g zahar
- 25 ml esenta de rom(o sticluta)
Mod de preparare:
Blatul:
Se bat albusurile cu zaharul si un praf de sare pana se intaresc,separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul vanilat,uleiul,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se omogenizeaza bine si devine o pasta de culoare alb-galbuie. Galbenusurile se rastoarna peste albusuri si se amesteca cu lingura,se adauga faina putin cate putin si se amesteca in continuare.E foarte important sa amestecati cu lingura si nu cu mixerul,deoarece riscati sa nu iasa pufos.Se unge forma cu ulei,se toarna compozitia si se da la cuptor 45 de minute la 180 de grade sau pana trece testul scobitoarea.Cand este gata il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Cremele:
Laptele,zaharul si untul se pun intr-un vas pe foc pana se topeste untul si incepe sa fiarba.Se ia de pe foc si din aceasta compozie se scoate 1/3,cam 3 polonice, in alt vas unde se adauga ciocolata alba,in compozitia ramasa se adauga ciocolata neagra.Se pune vasul cu ciocolata alba inapoi pe foc,iar cand s-a topit ciocolata se adauga budinca amestecata cu o lingura de amidon dizolvate in putina apa rece si se amesteca continuu pana se omogenizeaza si prinde consistenta unei creme.Cand este gata crema alba se da de pe foc, se adauga vasul cu ciocolata neagra si se procedeaza la fel:se dizolva budinca cu amidonul intr-un vas si se adauga in vasul de pe foc.Se amesteca pana prinde consistenta unei creme.
Siropul:
Se pun la fiert apa,zaharul si cacaua.Dupa ce au inceput sa clocoteasca se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca si dupa aceea se adauga esenta de rom.
Montarea tortului:
Se taie blatul in 3 parti egale,se aseaza in forma in care l-am copt(fara fund,doar inelul)partea de jos a tortului,se insiropeaza bine,se pune jumatate din crema neagra,se pune al doilea strat de blat,se insiropeaza bine si se pune crema alba,se pune partea de deasupra a tortului se insiropeaza bine si se pune restul de crema neagra ramasa.Se tine in frigider pana a doua zi cand il ornati dupa preferinte.Eu am avut ''comanda'' de Barbie:).
mami esti cea mai buna bucatareasa si mi-a placut mult tortul barbi si toate retetele facute de tine...
RăspundețiȘtergereda fata....esti fenomenala
RăspundețiȘtergereVERA
arata bine
RăspundețiȘtergere