Ingrediente:
- 4 linguri zahar
- 4 linguri de gem de piersici
- 2 linguri de ulei de masline(merge si normal)
- 6 linguri fanta de portocale
- 4 linguri cu varf de faina
- 1/2 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita cu varf de cacao
- 1 lingurita esenta de rom
Mod de preparare:
Zaharul si gemul se omogenizeaza cu ajutorul unui tel pana se topeste aproape tot zaharul.Adaugam uleiul,fanta, esenta de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza,apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si amestecam energic.
Intr-o tava de briose in care punem hartie speciala sau ungem cu ulei si tapetam cu faina,punem 3/4 din compozie.Compozitia ramasa o amestecam cu cacaua,esenta de rom si punem deasupra fiecarei briose.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pt 20-25 de min.sau pana trece testul scobitorii.
O poza mai de aproape ca sa-i vedeti pufosenia:)
Gemul acela m-a facut sa gem de pofta.Te pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a facut cu ochiu'.Pupici!
ȘtergereMinunata reteta ,minunate briose.
RăspundețiȘtergereO primavara cu soare pe cer si in suflet.Pup cu drag!
Pup si eu Maria!Asemenea iti doresc si eu,o primavara cat mai frumoasa!
ȘtergereLa 200 de grade nu e prea mult? Stiu ca la foc mare nu se face bine inaintru..o sa incerc oricum:*
RăspundețiȘtergerePare gustoasa numai din poza!
Nu este focul prea mare,aceasta este o compozitie mai lejera,nu este densa.Daca vrei le poti face si la 180 de garde,dar nu mai garantez pufosenia lor!Spor si te astept cu impresii:)
RăspundețiȘtergereMinunate briosele astea si arata si foarte apetisant...nu ai spune ca sunt de post!
RăspundețiȘtergerearata wow , vreau sa incerc si eu ,acel gem de deasupra este pus dupa coacere ??? multumesc , Mihaela:)
RăspundețiȘtergereda,acel gem de deasupra este pus dupa coacere.
RăspundețiȘtergere