Puteti face aceeasi reteta si cu fructe de mare,calamar sau ce mai gasiti din gama aceasta:).
Ingrediente:
- 350g spaghete
- 400g scoici decorticate
- 300ml smantana lichida
- 2 catei de usturoi
- 50ml vodca
- 1 lingura de unt
- 100g parmezan
- sare,piper
- marar
Mod de preparare:
Eu am avut scoici prefierte,din pacate n-am gasit altele.Daca aveti scoici care nu sunt prefierte,inainte de a le gati,puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,apoi continuati sa le gatiti cum am scris mai jos.
Intr-un vas punem untul(il putem inlocui cu 2 linguri ulei de masline) si il lasam sa se topeasca.Intre timp curatam usturoiul,pe care il taiem rondele subtiri si il adaugam peste unt.Sotam 2-3 min.,apoi adaugam scoicile decongelate sau fierte si scurse bine.Lasam totul 5-7 min. pana se rumenesc un pic scoicile,apoi adaugam vodca si dam focul iute pentru a se evapora alcoolul.Adaugam 50 ml apa si lasam totul la foc mic 10min.sau pana scade sosul.
Intre timp punem spaghetele la fiert(puteti folosi orice tip de paste) conform instructiunilor de pe ambalaj.
Cand scoicile sunt gatite,adaugam spaghetele fierte si scurse,smantana,potrivim de sare,piper si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand continuu.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
Se servesc calde cu parmezan deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu