Ingrediente:
500g rondele de rechin
2 catei de usturoi
1 felie lamaie (lata de 2 cm)
2 linguri ulei de masline
sare,piper
Orez:
150g orez
o lingura de unt
1 lingura sos de soia
sare,piper
marar deshidratat
Sos:
1 galbenus
1 catel de usturoi
1 lingurita amidon sau faina
8 linguri smantana lichida
1 lingura de soia
sare,piper
marar deshidratat
Mod de preparare:
Rondele de rechin:
Usturoiul,lamaia si 50-75 ml apa le punem intr-un vas si le pasam cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului.Spalam rondelele de rechin si le stergem cu ajutorul unui prosop de bucatarie,apoi le punem intr-un vas peste care turnam compozitia cu lamaie.Lasam la marinat 20-30 de min.
Orezul:
Punem orezul intr-o punga termorezistenta,apoi il punem intr-un vas cu apa si sare cat sa il acopere.Lasam la foc 20-30 de min. sau pana este fiert.Scoatem punga din apa si lasam la scurs.Intr-un alt vas punem untul si lasam pana se topeste,apoi punem soia,condimentele,omogenizam un pic si adaugam orezul.Lasam totul 1-2 min.amestecand frecvent.
Sosul:
Punem toate ingredientele intr-un vas si cu ajutorul mixerului vertical sau al robotului le omogenizam, apoi le punem intr-un castron pe care il punem peste o cratita cu apa clocotita,adica il fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa.Sosul se serveste imediat sau se pastreaza cald pe baie de aburi max.20 de min.
Acesta este un sos dulceag,daca va plac sosurile mai acrisoare puteti adauga 1 lingurita zeama de lamaie sau de otet.
Arata foarte bine,cred ca este si tare bun..Eu nu am mancat carne de rechin.Te pup!
RăspundețiȘtergereE foarte bun Miha,asta daca iti place pestele:).Nici eu n-am mai facut de ceva vreme.Nu se compara la gust cel proaspat de la mare cu cel congelat din supermarket,dar cand pofta e mare,merge si cel congelat!:) Pupici!
Ștergere