Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 decembrie 2011

Cartofi la cuptor cu sunca si branza


Ingrediente:
  • 1kg cartofi
  • 300g branza si/sau cascaval
  • 300g sunca si/sau pastrama
  • 1 ou
  • 2 cepe mici
  • 50g slaninuta
  • sare,piper

Mod de preparare: 

Se fierb cartofii in coaja.Cand sunt fierti,se scot din apa,se lasa la racit.Intre timp cutatam ceapa,o taiem cubulete mici si o punem la calit impreuna cu slaninuta taiata marunt.Branza si/sau cascavalul le dam prin razatoarea mare.Sunca si/sau patrama le taiem cubulete mici si le sotam cu putin ulei.



Cand s-au racit cartofii ii dam prin razatoarea mica,adaugam ceapa si sunculita, sarea,piperul si amestecam pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem:un strat din compozitia cu cartofi,un strat de branza,un strat de cartofi, un strat de sunca si/sau pastrama,si ultimul strat de cartofi.




Deasupra batem un ou,punem sare,piper,marar si dam la cuptorul incins la 180 de grade cca 30 de min sau pana prinde o crusta deasupra.


Se pot servi calzi sau reci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena