Ingrediente:
- 1kg cartofi
- 300g branza si/sau cascaval
- 300g sunca si/sau pastrama
- 1 ou
- 2 cepe mici
- 50g slaninuta
- sare,piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii in coaja.Cand sunt fierti,se scot din apa,se lasa la racit.Intre timp cutatam ceapa,o taiem cubulete mici si o punem la calit impreuna cu slaninuta taiata marunt.Branza si/sau cascavalul le dam prin razatoarea mare.Sunca si/sau patrama le taiem cubulete mici si le sotam cu putin ulei.
Cand s-au racit cartofii ii dam prin razatoarea mica,adaugam ceapa si sunculita, sarea,piperul si amestecam pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem:un strat din compozitia cu cartofi,un strat de branza,un strat de cartofi, un strat de sunca si/sau pastrama,si ultimul strat de cartofi.
Deasupra batem un ou,punem sare,piper,marar si dam la cuptorul incins la 180 de grade cca 30 de min sau pana prinde o crusta deasupra.
Se pot servi calzi sau reci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu