Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 mai 2016

Cheesecake japonez

 O prajitura cremoasa, pufoasa, delicioasa si foarte usor de preparat!!




Ingrediente:

3 oua mari
120g ciocolata alba (puteti pune doar 100g )
120g crema de branza nesarata sau 100g branza de vaci + 20 g unt
o lingurita esenta de vanilie sau de care va place
1 plic zahar vanilat
un praf de sare


Mod de preparare:


Pasul 1: Pregatim un vas pe care il tapem cu hartie de copt si pornim cuptorul la 170g sau foc mediu.
Pasul 2: Separam galbenusurile de albusuri.
Pasul 3: Fierbem apa intrun vas, inchidem focul, apoi peste el punem un alt vas in care punem ciocolata sa se toapeasca, amestecand din cand in cand, cu telul, pana se topeste de tot.
Pasul 4: In timpul in care se topeste ciocolata, pe baia de aburi, mixam albusurile cu un praf de sare si zaharul vanilat pana se intaresc.
 Pasul 5: Peste ciocolata topita adaugam crema de branza si amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand pana se incorporeaza bine si obtinem o compozitie cremoasa.
Pasul 6: Incorporam albusurile peste compozitia obtinuta, dar nu toata odata si amestecam usor pana compozitia devine omogena.
Pasul 7: Turnam compozitia in vasul tapetat cu hartie, vas pe care il punem intr-o tava, apoi adaugam apa fierbinte ( eu am pus-o pe cea pe care am topit ciocolata) si punem totul in cuptor pentru 30 de min. Inchidem cuptorul si mai lasam cca 15-20 de min.
Pasul 8: Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca ( minim 2 ore), apoi o pudram cu zahar si o servim simpla sau cu toping de fructe.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena