Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

28 mai 2016

Pandispan pufos cu bobite de ciocolata





Ingrediente:

4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
4 linguri de ulei
o lingurita bicarbonat sau praf de copt
zeama si coaja de la o jumatate de lamaie
1 plic zahar vanilat
un praf de sare


Mod de preparare:

Pasul 1: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc un pic, apoi adaugam treptat zaharul, zeama de lamaie si le mixam in continuare pana se intaresc.
Pasul 2: Galbenusurile le mixam, nu foarte mult, impreuna cu  zaharul vanilat, uleiul, coaja de lamaie si praful de copt sau bicarbonatul.


 Pasul 3: Compozitia de galbenusuri o incorporam treptat peste albusuri, apoi tot treptat incorporam faina, amestecand usor cu un tel sau cu o spatula. Cand avem o compozitie omogena adaugam bobitele de ciocolata si mai amestecam de 2-3 ori.


Pasul 4: Compozitia obtinuta o punem in tava, pe care o tapetam in prealabil cu hartie de copt si ulei. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pt 30-40 de min., in functie de cuptor. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, o lasam sa se raceasca si o putem servi simpla sau cu zahar pudra deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena