Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 mai 2016

Saratele cu mac - varianta light



Ingrediente:
  • 500g+2 linguri de faina
  • 250ml lapte dulce
  • 50ml+3 linguri  ulei de masline
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 galbenus(pt uns)
Mod de preparare:

Dizolvam drojdia si zaharul in laptele cald si le adaugam in masina de paine,apoi adaugam cele 3 linguri de ulei, faina (cele 500g) , sarea si o pornim pe programul de framantat ( la mine,tine 15min) . Daca nu aveti masina de paine, puneti faina intrun vas, dizolvati drojdia cu zaharul in laptele caldut, faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Cand aluatul a prins consistenta adaugati cele 3 linguri de ulei, putin cate putin pana se incorporeaza tot.
Cand terminam de framantat (in cazul meu masina), rasturnam aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei si il impartim in doua. Intindem prima jumatate de aluat, amestecam cei 50ml de ulei cu cele 2 linguri de faina si ungem pe deasupra aluatului cu jumatate de compozitie, apoi rulam. Procedam la fel si cu a doua jumatate de aluat, apoi il lasam ''sa se odihneasca'' 15 min.
Dupa cele 15 min. intindem din nou aluatul, taiem fasii de cca 1 cm latime si cca 10 cm lungime, le punem in tava pt cuptor, le ungem cu ou, punem peste ele mac, susan sau sare si le bagam in cuptorul incins la 190 de grade pt cca 15-20 de minute sau pana sunt rumenite deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena