Ingrediente:
- 2,5kg carne de porc
- 3 capatani de usturoi
- 300-500ml supa de oase de vita sau apa
- 1 lingurita de cimbru
- 1 lingurita de boia
- 1 1/2 ardei iute rosu uscat(optional)
- sare,piper
- mate de porc subtiri
Mod de preparare:
Carnea se toaca prin sita mare,se adauga usturoiul pisat,cimbru,boiaua,ardeiul tocat marunt,sarea,piperul si incepem sa amestecam.Supa de oase nu se adauga toata odata,ci cate putin pe masura ce amestecam.Carnea trebui amestecata cel putin 15-20 pana obtinem o pasta omogena,nu foarte moale.Carnea se lasa minim 3 ore la rece(eu am lasat de seara pana dimineata).
Inainte cu jumatate de ora sa ne apucam de carnati,spalam matele sub un jet de apa rece,dupa care le punem in apa calduta cca 30-45 de min.Montam forma de carnati la masina de tocat si incepem sa formam carnatii. Dupa ce sunt gata se lasa la aer 1-2 zile in functie de temperatura.Eu i-am ''intins'' pe balcon cu geamurile deschise.
am facut si eu cirnatide anul nou a la miki si au esit exceptional am sa mai fac
RăspundețiȘtergere