Ingrediente:
- 1 compot de piersici de 800g
- 120 unt
- 220 faina
- 1 ou
- 1 lingura de apa
- 2 linguri de zahar(50g)
- un praf de sare
- 1 varf de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie
- 3 oua
- 100g zahar
- 200g compot
- 2 linguri de faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- 100g unt
Mod de preparare:
Se pune untul la temperatura camerei si restul ingredientelor in robot si se amesteca pana prind consistenta unui aluat moale,cca 2-3 min.
Dupa 30 de min punem aluatul intre 2 folii alimentare,intindem un aluat de subtire, facem forme cu un pahar sau cu o forma rotunda,apoi le punem in forma de mini-tarte, apasand pe margini pentru a prinde forma onduleurilor.
Le mai punem la rece cca 15 min,apoi le punem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 de minute sau pana incep sa se rumeneasca un pic.
Intre timp preparam crema asa:punem toate ingredientele,mai putin faina,intr-un vas,le amestecam bine,apoi le punem la foc mic amestecand frecvent pana se topeste untul. Punem faina in alt vas,iar cand compozitia s-a incalzit bine(fara sa clocoteasca), adaugam cate putin peste faina,apoi rasturnam totul inapoi in vas si putem pe foc in continuare. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei creme.O lasam un pic sa se raceasca,dar nu de tot si umplem mini-tartele cat sunt calde.Lasam sa se raceasca,apoi taiem felii de piersica si le punem deasupra.
Tips:
- daca nu doriti un aluat mai moale si mai pufos decat cel normal de tarta,nu adaugati bicarbonatul
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu