Ingrediente:
- 300g pipote si inimi
- 300g pui(piept si pulpe)
- 200g ciuperci proaspete
- 200g suc de rosii
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Punem intr-un vas pipotele cu inimile la fiert si putina sare,iar pulpele in alt vas cu o ceapa potrivita,putina sare si cateva boabe de piper.Intre timp curatam,spalam ciupercile,le taiem in patru si le punem intr-o tigaie cu putin ulei pana se rumenesc un pic si scade zeama care o lasa.Cand sunt aproape fierte pulpele,pipotele si inimile le scoatem intr-un vas separat,iar din supa de la pulpe pastram o cana.
Punem intr-o cratita pieptul de pui la calit cu un catel de usturoi tocat marunt,cand s-a rumenit bine adaugam ciupercile,pipotele,inimioarele si pulpele taiate bucati mai mari.
Lasam la foc potrivit 2 min,dupa care stingem cu 50ml vin sau zeama de la pulpe.Lasam 2-3 min la foc iute,dupa care adaugam cana de supa oprita si sucul de rosii,mai lasam 10-15 min la foc potrivit si adaugam mujdeiul facut din 2-3 catei de usturoi.Se mai da intr-un clocot,doua si e gata.Se poate servi simpla sau cu mamaliguta,cartofi natur sau cum va place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu