Ingrediente:
- 200g rigatoni sau orice tip de paste tubulare
- 200g frunze de spanac curatat
- 2 rosii potrivite
- 3 linguri maioneza
- 4 linguri smantana
- 1/2 legatura marar
- 200g sunca taraneasca afumata
- 200g cas afumat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem pe foc,intr-un vas,apa cu sare,lasam sa clocoteasca,apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte.
Intre timp facem maioneza ,spalam spanacul,taiem sunca si cascavalul cubulete potrivite si tocam marunt mararul.Intr-un vas mare punem maioneza,smantana,mararul, sare, piperul si amestecam pana se omogenizeaza.Cand pastele au fiert,se scurg bine de apa si se lasa 2-3 min sa se racoreasca sau se trec sub un jet de apa rece,apoi se pun in castronul cu maioneza si se amesteca pana pastele sunt acoperite toate de sos.Se acopera si se lasa 30 de min.
Dupa cele 30 de minute adaugam sunca si cascavalul si amestecam usor.
Spanacul il putem pune pe marginea vaselor in care servim sau il putem rupe bucati mari si adauga in salata.
Tips:
- casul poate fi inlocuit cu cascaval sau branza
- sunca poate fi inlocuita cu alt tip de sunca.
ma omori cu salata asta :D
RăspundețiȘtergerearata chiar bine
Arata foarte apetisant.Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Marina!Noua ne-a placut tare mult mai ales Robertei si se face relativ repede:)
RăspundețiȘtergerePup si eu Miha!