Compozitia este pentru o tava cu diametru de 30 de cm.
Ingrediente:
Blat pizza:
- 400g faina
- 200ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 2 linguri ulei
- 20g drojdie proaspata
Umplutura:
- 200g sunca taraneasca fara grasime
- 150g cas afumat
- 500-600g spanac proaspat
- 1 tija de praz de cca 40cm
- 2-3 linguri ulei de masline
Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati drojdia cu zaharul in apa calduta,faceti o mica adancitura in mijlocul fainii si turnati amestecul de apa si drojdie.Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot.Lasam aluatul deoparte si ne apucam de umplutura.
Punem un vas incapator cu apa si sare pe foc.Cand apa a inceput sa clocoteasca punem spanacul curatat si spalat bine de tot si il lasam 2-3 min,apoi il scoatem intr-o sita si il trecem prin jet de apa rece si il lasam sa se scurga bine.
Prazul il taiem rondele subtiri,iar sunculita fasii de lungimea unui deget,apoi le punem pe foc intr-o tigaie in care am pus uleiul.Le sotam 5-7 min.sau pana se rumeneste un pic sunculita.Cand este gata piperam si lasam deoparte.Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.Spanacul il stoarcem bine de apa cu ajutorul palmelor si il tocam.Cand avem totul pregatit ne apucam de pizza.
Aluatul il impartim in doua si intindem o foaie rotunda cu diametru de 30 cm. Punem foaia in tava tapetata cu unt sau ulei in prealabil si adaugam peste ea un strat de cascaval(jumatate de cantitate)lasand spatiu 2 cm de la marginea foii,apoi spanacul,peste spanac amestecul cu sunculita si ultimul strat cascavalul ramas.Ungem cu apa marginea lasata libera,apoi intindem inca o foaie cu diametru de 32 cm. si o punem deasupra.Apasam bine marginile pentru a le lipi si le rasucim tragand din interior spre exterior(ca si cum am coase) pentru a obtine marginea pizzei.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade 30 de min. sau pana se rumeneste deasupra.
Se poate servi atat calda cat si rece.Noi am servit-o calda cu salata de rosii,iar marginea blatului a mers de minute cu sosul lasat de rosii:).
O feliuta callldaa pentru voi:) |
Tips:
- Sare nu puneti in umplutura decat daca este nevoie.Casul si sunculita sunt destul de sarate.
- Puteti face portii individuale pentru picnic sau pachet.
Multumesc,Vilhelm!Asemenea si tie!
RăspundețiȘtergereFaina ideea ta! :)
RăspundețiȘtergereImi place cum prezinti tot procesul de preparare, eu sincer nu sunt in stare sa gatesc decat daca am o reteta pas cu pas, asa ca mersi :P Aceasta reteta e exact pe gustul meu
RăspundețiȘtergereMa bucur ca e si pe placul tau!Am prietene care la fiecare petrecere si nu numai ma intrebau cum fac anumite retete,pentru ele,dar nu numai,am facut acest blog,in loc sa stau n ore la telefon sa le explic,le spun simplu ''www...'':))
RăspundețiȘtergere