Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 martie 2012

Tarta cu sunca si broccoli

''Tarta cu sunca si broccoli'' se poate servi calda sau rece.Ea este ideala pentru mic dejun,cina sau picnic.


 Ingrediente:
  • 125g unt
  • 260g faina
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de apa
  • sare

Umplutura:
  • 4 oua
  • 250ml lapte
  • 200g sunca
  • 200g branza
  • 300g broccoli
  • 1/4 ardei gras rosu
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Untul rece taiat cubulete impreuna cu faina,oul batut usor cu sarea si 2 linguri de apa le punem in robot si omogenizam totul 2-3 min.Daca mai este necesar pentru a ''lega'' aluatul adaugam si a treia lingura de apa.
Scoatem aluatul pe suprafata infainata,il intindem si il punem in forma de tarta tapetata in prealabil cu unt.Mai multe amanunte despre aluat puteti citi aici.
Punem tava la rece si ne apucam de umplutura.


 Broccoli il rupem buchetele mici,iar ceapa o taiem jolien,apoi punem totul pe foc intr-o tigaie si le sotam 10-12 min.sau pana incepe broccoli sa se inmoaie.Cand este gata dam deoparte si cat se racoreste putin taiem sunca cubulete,branza cuburi,iar ardeiul fasii.


 Amestecam ouale cu laptele,sare si piper,adaugam sunca,branza si broccoli cu ceapa,omogenizam bine si turnam totul in tava cu aluat scoasa de la rece,apoi punem ardeii deasupra.Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de min. sau pana se rumeneste deasupra.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena