Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 aprilie 2012

Pasca fara aluat

Noi nu ne omoram prea tare cu cozonacul,de aceea aleg mereu varianta de pasca fara aluat.Fac deseori aceasta compozitie,dar fara stafide,iese o prajitura fina si delicioasa cu branza,care imi place tare mult.
Pasca am copt-o intr-o forma cu diametrul de 18cm,dar cand fac aceasta reteta ca o prajitura o fac intr-o forma cu diametrul de 26cm.


 Ingrediente:
  • 3 oua
  • 500g branza de vaci bine scursa
  • 200g zahar
  • 90g unt topit si racit
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 50g stafide
  • 3 linguri de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare:

De obicei pun stafidele la inmuiat in rom de seara,dar cum acest an am uitat de ele le-am pus in microunde 1 min.,apoi le-am lasat sa stea o ora pana s-au umflat

Pasul 1:Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu jumatate din zahar si sarea pana se intaresc.
Pasul 2:Intr-un vas mai inalt punem branza si o mixam 1-2 min pana devine cremoasa,apoi adaugam in aceasta ordine zaharul ramas,galbenusurile unu cate unu,untul, zaharul vanilat,grisul si la sfarsit adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Pasul 3:Incorporam cu ajutorul unei linguri sau spatule albusurile fara a amesteca prea mult,iar la sfarsit adaugam stafidele scurse bine.



Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumeneste deasupra.Se face testul cu scobitoarea,daca scobitoare iese uscata,atunci pasca este gata.
Se lasa sa se raceasca in tava apoi se scoate pe un platou si se serveste.


5 comentarii:

  1. Mmmmm! Arată foarte bine! Mie îmi plac la nebunie plăcintele/prăjiturile cu brânză de vaci așa că o să trec și prăjiturica ta pe lista „de făcut” (of, dacă ai știi cât de luuuungă e lista asta :( ...)

    RăspundețiȘtergere
  2. Crede-ma ca stiu,Georgiana:) si eu patesc la fel.De foarte multe ori am in cap sa fac o prajitura si sfarsesc prin a face alta.Asa am patit si cu tortul de Paste:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim00:37:00

    Ce frumos a crescut!! Nu mai avea loc :P
    Poate o sa am ocazia sa degust si eu o data din bunatati facute de tine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ne vom mai intalni la vara,aduc si o praji,ca sa nu vin cu mana goala:).Fac una mare sa ajunga pentru toti:))

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim21:52:00

    Am facut azi prajitura ta, a iesit yummi! Maine e Pastele Catolic, abia astept sa mancam din ea (azi doar am gustat, sa nu ma fac de ras la musafiri :P )Doar ca am folosit un vas de yena un pic prea mare si mi-a iesit mai piticutza decat a ta.

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena