Ingrediente:
- 1 piept de pui mare dezosat
- 2 ardei grasi mari(1 rosu,1 verde)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 1 cutie rosii cubulete(400g) sau 6-7 rosii potrivite(oparite si curatate de coaja)
- sare,piper,boia dulce
- 1/2 legatura marar
- 1/2 legatura patrunjel
- 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Pieptul il taiem cuburi mari si il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul.Adaugam sare,piper,boia dulce si il lasam pana se rumeneste pe toate partile,apoi il scoatem intr-o farfurie si adaugam ardeii taiati fasii si rosiile.Le calim 4-5 min,apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba 10-15 min acoperite.Intre timp tocam ceapa si usturoiul bucati mai mari (cca 2cm).
Cand s-au inmuiat ardeii adaugam ceapa,usturoiul si puiul,acoperim si lasam 20 de min sa fiarba,adaugand apa daca este necesar si amestecand din cand in cand.
Cand toate ingredientele sunt gatite potrivim de sare si adaugam mararul si patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Tips:
- se poate prepara cu orice tip de carne
- ceapa verde si usturoiul pot fi inlocuite cu ceapa uscata si usturoi uscat.
Mihaela, m-ai omorat cu aceasta reteta! Sa nu mai zic de prezentare! Arata delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lavi!Si noua ne place tare mult,mai ales ca e cu mamaliguta.:)
RăspundețiȘtergere