Ingrediente:
- 800g carne de miel(pui,porc,vita)
- 3 oua crude batute usor
- 4 oua fierte (optional)
- 1 legatura ceapa verde(2 cepe potrivite) curatata si spalata
- 1 legatura usturoi verde(1 capatana usturoi) curatata si spalata
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- sare,piper
Mod de preparare:
Pentru Paste:
Tocam carnea,mararul,patrunjelul,ceapa si usturoiul prin sita mare a masinii de tocat,apoi adaugam ouale crude,sarea,piperul si omogenizam bine.Daca nu aveti o sita mare sau cumparati carnea gata tocata,atunci ceapa si usturoiul se vor toca cu cutitul.Daca sunt tocate prea marunt riscati sa obtineti o compozitie prea moale din cauza lichidului lasat de ceapa si usturoi.
In general:
Tocam carnea,mararul si patrunjelul prin sita normala a masinii de tocat.Tocam ceapa si usturoiul marunt si le adaugam peste carne(daca va place le puteti sota 5 min cu o lingura de ulei).Adaugam ouale si omogenizam bine.
Punem intr-o tava jumatate din compozitie,peste punem ouale fierte si curatate de coaja,apoi punem restul de compozitie si punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana se rumeneste deasupra.Din cand in cand eliminam lichidul format deasupra carnii(daca este cazul).
Mie mi-au iesit 2 tavi de chec.
Tips:
Pentru a semana cat mai mult cu drobul,dupa 30 de min.de stat la cuptor,am batut un ou cu un pic de faina si apa pana am obtinut o compozitie ca o smantana,apoi am distribuit-o uniform peste rulada.
Bun,delicios si arata bine :D
RăspundețiȘtergereMerci,Marina!Pupici!
RăspundețiȘtergere