Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 aprilie 2012

Friptura de miel la cuptor

De obicei tin carnea pentru friptura sau gratar la marinat cel putin o zi cu tot felul de mirodenii,dar anul acesta am uitat de ea pur si simplu si nu am mai avut timp de marinat,asa ca a trebuit sa improvizez ceva:)
A iesit o friptura rumena deasupra,suculenta in interior si foarte frageda.



Ingrediente:
  • 1 pulpa de miel cu os (cca 3kg a avut a mea)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/2  lingurita piper
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • sucul de la o portocala mare(optional)
  • 300 ml vin rosu


Mod de preparare:

Curatam pulpa de excesul e grasime si pieliti(daca e nevoie),apoi o punem intr-o tava pe care ulterior o punem in cuptor.Curatam usturoiul,il taiem in 2 sau in 4,iar cu ajutorul  unui cutit facem crestaturi mici in friptura si punem cate o bucata de usturoi.Adaugam toate condimentele pe friptura,iar la sfarsit uleiul.Cu ajutorul mainilor distribuim prin frecare condimentele pe toata suprafata fripturii pana se uniformizeaza bine. Adaugam sucul de portocala si 150 ml vin in tava(nu pe friptura),apoi completam cu apa daca este nevoie cat sa acopere friptura un sfert.Pornim cuptorul la 150-160 de grade,punem friptura si o lasam cca 2-3 ore sau pana este rumenita frumos pe deasupra,completand cu apa si stropind-o cu sosul format, la interval de 20 de min.Dupa o ora si jumatate adaugam si restul de vin.


Tips:
  • nu intoarceti friptura,nu va fi nevoie
  • pentru a obtine o friptura suculenta nu intepati si nu taiati friptura decat in momentul serviri
  • sosul format il puteti fierbe separat pana se reduce la jumatate din cantitate,apoi amestecati cu 2-3 catei de usturoi zdrobiti ca pentru mujdei.


Un comentariu:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena