Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 aprilie 2012

Rulada de miel(pui,porc,vita)

Noua nu ne plac organele in general,de aceea de Paste fac rulada de pui,porc sau miel.Aceasta rulada o prepar de fiecare data cand este sarbatoare sau pentru mic dejun,diferenta fiind ca in functie de anotimp pun ceapa si usturoi uscate sau verzi.O sa scriu reteta cu ce ingrediente am folosit pentru Paste,iar in paranteza ce ingrediente folosesc in timpul anului.


Ingrediente:
  • 800g carne de miel(pui,porc,vita)
  • 3 oua crude batute usor
  • 4 oua fierte (optional)
  • 1 legatura ceapa verde(2 cepe potrivite) curatata si spalata
  • 1 legatura usturoi verde(1 capatana usturoi) curatata si spalata
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare,piper

Mod de preparare:

Pentru Paste:
Tocam carnea,mararul,patrunjelul,ceapa si usturoiul prin sita mare a masinii de tocat,apoi adaugam ouale crude,sarea,piperul si omogenizam bine.Daca nu aveti o sita mare sau cumparati carnea gata tocata,atunci ceapa si usturoiul se vor toca cu cutitul.Daca sunt tocate prea marunt riscati sa obtineti o compozitie prea moale din cauza lichidului lasat de ceapa si usturoi.

In general:
Tocam carnea,mararul si patrunjelul prin sita normala a masinii de tocat.Tocam ceapa si usturoiul marunt si le adaugam peste carne(daca va place le puteti sota 5 min cu o lingura de ulei).Adaugam ouale si omogenizam bine.

Punem  intr-o tava jumatate din compozitie,peste punem ouale fierte si curatate de coaja,apoi punem restul de compozitie si  punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora sau pana se rumeneste deasupra.Din cand in cand eliminam lichidul format deasupra carnii(daca este cazul).
Mie mi-au iesit 2 tavi de chec.

Tips:

Pentru a semana cat mai mult cu drobul,dupa 30 de min.de stat la cuptor,am batut un ou cu un pic de faina si apa pana am obtinut o compozitie ca o smantana,apoi am distribuit-o uniform peste rulada.



2 comentarii:

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena