Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 februarie 2013

Fursecuri cu ciocolata sau nutella

Reteta aceasta am facut-o de sarbatori,dar abia acum am avut timp sa o postez.Fursecurile se pot tine pana la o luna de zile,daca va puteti abtine :).




 Ingrediente:

900g faina
600g margarina sau unt
250g zahar pudra
1 galbenus
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilat
nutella
arome de care va plac:coaja de lamaie,de potocale,esente etc.


Mod de preparare:

Intr-un vas incapator se pun faina,zaharul pudra,praful de copt,zaharul vanilat si se amesteca bine,apoi se pun margarina sau untul la temperatura camerei,galbenusul,aromele si se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia.
Lasam compozitia sa se ''odihneasca'' 5 minute,apoi taiem din ea cat sa intindem o foaie de cca 1-2cm, decupam formele dorite,apoi repetam pana terminam tot aluatul.
Punem fursecurile obtinute intr-o tava in care am pus hartie de copt si le punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15-20 min sau pana sunt rumenite un pic pe margini.
Dupa ce sunt gata le lasam sa se raceasca si lipim cate 2 bucati cu nutella,crema de ciocolata sau ce va place.

Tips:

  • margarina o putem pune 30 de secunde in cuptorul cu microunde
  • se pot face cercuri mici si se pot uni cate doua cu gem sau nutela
  • se poate topi ciocolata si turna peste ele sau se pot scufunda jumatate in ciocolata,apoi se dau prin nuca de cocos sau praf de migdale




3 comentarii:

  1. Delicioase ,mmmmmmm bune bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super bune sunt,am facut de 2 ori de sarbatori,desi ies destul de multe :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt niste fursecuri foarte bune!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena