Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 martie 2016

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine poate fi un mic dejun consistent, un pranz la casoleta sau o cina copioasa. Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald, se face foarte usor si sigur va fi placut de toata familia. Se poate face si cu alte ingrediente,important este sa nu lipseasca din compozitie oul si laptele sau smantana lichida, in rest imaginatie sa aveti :)



 Ingrediente:

Aluatul: 
  • 120 unt
  • 220 faina
  • 1 ou
  • 1 lingura de apa
  • un praf de sare

Compozitia:
  • 300g bacon
  • 150g branza brie
  • 150g cascaval
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 100ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1/2 lingurita marar uscat

 Mod de preparare: 

Faina,untul moale, oul, sarea si apa se pun in robot si se amesteca pana prind consistenta unui aluat, cca 2-3 min.




Se pune aluatul obtinut in folie alimentara si se tine 30 de min la rece.


Dupa 30 de min punem aluatul intre 2 folii alimentare sau de copt si intindem o foaie un pic mai mare decat forma de tarta sau forma in care coacem (a mea are diametrul cca 30). Foaia obtinuta o punem in tava, apasam pe margini ca sa prinda forma onduleurile, iar pe deasupra dam cu sucitorul pt a elimina aluatul care ramane in plus pe margini si mai dam 15-20 de min la rece pana se intareste.




Intre timp pregatim compozitia: ceapa o curatam, o taiem julienne (fideluta) si o sotam cu un pic de ulei, adaugam baconul si lasam cca 4-5 min la foc iute pana se rumenesc un pic, apoi lasam sa se raceasca.


Jumatate din cascaval il dam pe razatoarea mica, branza o taiem cubulete si le punem intr-un vas impreuna cu ouale amestecate cu laptele, condimentele, ceapa si baconul (racite).



Inainte de a pune aluatul in cuptor il intepam cu furculita si punem deasupra hartie de copt  peste care punem fasole boabe sau orez pt a nu se umfla.


Punem aluatul in cuptor cca 15 min la 200 de grade sau pana s-a rumenit un pic pe margini (nu tb sa fie copt decat pe jumatate). Scoatem aluatul dupa 15 min eliminam hartia, reglam cuptorul la 180 de grade,apoi turnam compozitia obtinuta,cascavalul ramas dat pe razatoarea mica deasupra si dam iar la cuptor pt cca 30 de min la 180 de sau pana se rumeneste frumos pe deasupra.



2 comentarii:

  1. Anonim23:36:00

    Miki, felicitari pentru blog! Se pare ca drumurile noastre se intersecteaza si in blogosfera :)
    Te astept si la mine pe blog!
    Cu drag,
    Aiyana

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow!Da....chiar nu ma asteptam sa ne intersectam si in blogosfera:)
    Acum am vazut de ce nu ai mai avut timp de ika:P
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena