Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 ianuarie 2013

Paine rustica cu masline

N-am crezut nicioadata ca se poate face in cuptorul de la aragaz o paine ca pe vatra,dar spre surprinderea mea se poate si inca foarte usor.:)



Ingrediente:

500g  faina
350ml apa calduta
100g masline negre(eu am avut verzi) 
15 gr drojdie proaspata
1 lingurita miere sau zahar
1 lingurita  sare

Mod de preparare: 

Punem faina intr-un vas,iar in mijloc facem o adancitura unde punem drojdia amesteca cu mierea si apa calduta.Amestecam cu o lingura sau spatula pana se omogenizeaza un pic.Adaugam maslinele taiate bucatele potrivite,sarea si amestecam in continuare cu spatula pana se omogenizeaza bine compozitia cu maslinele.



Acoperim cu un servet de bucatarie sau folie alimentara si lasam 2 ore la dospit.Inainte cu 20 de minute de a se termina timpul de dospire,pornim cuptorul,setam pe 220 de grade si introducem un vas de inox,yena sau lut,dar obligatoriu sa aibe capac.



Dupa ce au trecut cele 2 ore de dospit,scoatem aluatul pe masa de lucru,unde am presarat faina in prealabil si dam aluatului o foarma rotunda.Scoatem vasul din cuptor,punem repede painea in el,punem capacul si punem inapoi in cuptor pt cca 40 de min.Dupa cele 40 de min scoatem capacul si mai lasam in cuptor cca 15 min.



Reteta apartine Laurei Adamache.

4 comentarii:

  1. Arata excelent!
    Mi-ai facut pofta!
    O zi excelenta sa ai!
    Corner of heaven

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este foarte gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!
    Ai un blog interesant... retete delicioase. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/
    :) Un an nou fericit iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena