- 1 kg varza acra(cca o varza potrivita)
- 400g costita afumata
- 1 ceapa potrivita
- 1 lingura de cimbru
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 lingura marar uscat
- 75-100ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Varza o spalam,o punem intr-un vas cu apa cat sa o acopere (cca 2 ore)pentru a o dezacri si desara(daca este nevoie), apoi o lasam la scurs.Intre timp punem pe aragaz o tabla de protectie,apoi vasul de lut,in care punem uleiul, costita taiata feliute sau cubulete mai mari si ceapa tocata marunt.Lasam totul la foc potrivit pana se rumenesc putin,amestecand din cand in cand.
Dupa ce varza este scursa,o stoarcem bine cu ajutorul palmelor,o tocam fideluta si o adaugam peste costita rumenita.Amestecam bine,adaugam o parte din cimbru,marar si piper.Lasam totul inca 15-20 de minute pe foc,apoi adaugam un pahar cu apa incalzita in prealabil si punem vasul acoperit in cuptorul preincalzit in prealabil la 180 de grade.Amestecam la interval de 30 de minute si mai adaugam apa incalzita daca este nevoie.Cand varza este aproape fiarta nu mai adaugam apa si o lasam pana scade bine,amestecand din cand in cand.
La final adaugam si restul condimentelor potrivim de sare daca este nevoie si mai lasam 15-20 de min fara capac sau pana se rumeneste un pic deasupra.
Tips:
- Daca nu aveti vas de lut puteti face in orice tip de vas termorezistent.
- Daca va place puteti adauga rosii sau suc de rosii.
- Costita o puteti inlocui cu carne de porc sau puteti pune din ambele.
Salut,
RăspundețiȘtergereAsta dupa semnatura pare sa fie reteta ta sau macar poza.
http://retete.dinromania.com/deserturi/briose-cu-ciocolata-si-lichior-de-visine-1352.
O seara super faina !
Buna!Da,este reteta mea!Multumesc pentru informare!
RăspundețiȘtergere