Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 decembrie 2011

Biscuiti rustici


Biscuitei acestia desi nu au unt si ou sunt deliciosi,mai ales pentru micul dejun langa o cana de cafea sau de lapte.



Ingrediente: 
  • 250g faina
  • 150g iaurt
  • 150g zahar
  • 60g ulei
  • 50g cacao
  • 1/2 plic praf de copt(1 lingurita)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare:

Se amesteca uleiul cu iaurtul intr-un vas.In alt vas se pune zaharul,se cerne faina,praful de copt,cacaua si sarea.Amestecul de faina se incorporeaza in cel cu iaurt putin cate putin pana se termina.De obicei asa ii fac,dar pt ca am avut o zi numai de biscuitit,am pus ingredientele in cuva de la masina de paine(zic ce-o fi,o fi) in urmatoarea ordine:iaurtul amestecat cu uleiul,zaharul,praful de copt,faina,cacaua si sarea.Am pus pe framantat 15 min si a iesit la fel.



Lasam aluatul obtinut sa se ''odihneasca'' 15 min,dupa care formam bile de dimensiunea dorita.


 De obicei ii fac simpli,dar ca sa le dau un ''aer'' mai festiv i-am ''tavalit'' prin zahar pudra si fulgi de migdale.


 Se pun in cuptorul preincalzit la 180-190 de grade,cca 20 de min,apoi se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Reteta originala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena