Ingrediente:
- 500g carne porc macra
- 500g carne vita macra
- 250g gusa afumata
- orez-masura unei cesti de cafea
- 2 cepe potrivite
- 300g suc de rosii
- sare,piper dupa gust
- condimente:cimbru,boia dulce,foi de dafin
- vin si supa de oase cat este nevoie
Mod de preparare:
Tocam carnea si 1/2 din afumatura,taiem ceapa cubulete mici si o sotam impreuna cu orezul. Amestecam carnea cu orezul,ceapa,sare,piper,cimbru si supa de oase pana obtinem un amestec potrivit,nu foarte moale.Lasam amestecul minim 2 ore la rece.
Intre timp pregatim foile de varza.Se desfac,se spala,se tin in apa rece pana prinde varza gustul care va place(nici prea acru,nici prea sarat).Se scurg de apa,se scot nervurile si se taie foia in forma care va este mai usor sa ''infasurati'' sarmalele(patrata sau dreptunghiulara).
Pe fundul vasului in care fierbem sarmalele punem soriciul de la gusa si varza tocata fideluta.Punem primul rand de sarmale in forma de ''raza de soare'',apoi punem felii subtiri din gusa ramasa,
iar sarmale,iar gusa,sarmale si ultimul strat de varza tocata fideluta.Daca va place varza mai multa puteti pune si intre straturi.Deasupra se pune sare,piper,boia,cimbru si foi de dafin.
Se pun pe foc cu apa cat sa le acopere cca 60-80 de min,iar cand apa incepe sa scada,completam cu vin.
Cand sunt aproape fierte se pune sucul de rosii si se dau la cuptor cca 60 min sau pana se rumenesc bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu