Ingrediente:
- 500g busuioc proaspat
- 200g parmezan
- 100g ulei de masline
- 10 buc. muguri de pin
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Busuiocul se curata,se spala,se taie fasii si se pune intr-un vas inalt impreuna cu parmezanul ras si mugurii de pin.Se blendeaza,iar cand s-a omogenizat un pic incepem si turnam uleiul putin cate putin(ca la maioneza).Cand am terminat uleiul de pus,adaugam sare si piper,mai blendam de 2-3 ori si sosul este gata.Se pune sosul obtinut in borcane,iar deasupra se pune ulei cat sa acopere sosul,altfel riscati sa faca floare de mucegai daca nu il consumati repede.Sosul astfel preparat se poate tine timp de 10-12 luni,ferit de caldura. Se poate folosi la prepararea pastelor sau a mancarurilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu