Ingrediente:
- 1 pachet de paste(500g)
- 500g suc de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- 50ml vin alb(optionaI)
- 1 lingurita seminte de ardei
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare,piper dupa gust
Mod de preparare:
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Intre timp se pun uleiul,semintele de ardei si usturoiul zdrobit(sau tocat marunt-depinde cum va place) intr-o tigaie la foc mediu,cand usturoiul s-a rumenit un pic se stinge cu vin sau apa(50 ml),se mai lasa 2-3 min.,se adauga sucul de rosii si se lasa la foc potrivit cca 7-8 min.
Cand s-au fiert pastele se adauga in sos si amesteca cca 1 min la foc mic.Se servesc atat calde cat si reci.Optional puteti pune busuioc proaspat,uscat sau 1-2 lingurite de sos pesto.Reteta nu are busuioc,dar cum eu sunt fan busuioc am pus si in reteta asta:)
arata super...
RăspundețiȘtergerearata cum arata,ca nu prea ma pricep la poze,dar sunt foarte bune la gust,mai ales pt ceva fara carne:)
RăspundețiȘtergere