Ingrediente:
- 1/2 kg pui(pulpe,ciocanele sau piept)
- 1/2 kg ciperci
- 1 kg cartofi
- 2 cepe potrivite
- 2-3 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- sare,piper si ulei dupa gust
Mod de preparare:
Puiul se spala si se portioneaza in bucati de marimea dorita.Ciupercile se spala,se taie in patru si se pun pe foc intr-o tigaie cu putin ulei.Intre timp curatam ceapa,o taiem joulien si o punem in vasul in care gatim,curatam usturoiul,il tocam si-l punem in vas,se iau cartofii se curata,se spala,se taie bastonase de cca 2 cm grosime si se adauga in vas.
Cand ciupercile s-au gatit partial(nu mai au nici un pic din zeama care o lasa)le punem si pe aceastea in vas.Punem sare,piper,ulei dupa gust si amestecam bine.Deasupra se pun bucatile de pui date cu sare si piper.
Dam totul la cuptor pt cca 60-70 de min(sau pana se rumenesc).Inainte cu 10-15 min sa fie gata se adauga vinul.Deliciosi pt papaciosi.:)
vreau si eu o portie mai ai? :P
RăspundețiȘtergerenu am combinat niciodata ciupercile cu cartofi ...am facut oti pui cu ciuperci ori pui cu cartofi ..dar am sa incerc si cu ambele :)
Data viitoare cand fac iti opresc:).Imi place combinatia. 'Secretul' este sa calesti bine cipercile inainte,altfel au un gust mai ciudat:)
RăspundețiȘtergere