Ingrediente:
- 500g branza de vaci
- 2 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri gris
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
Pentru ''tavalit'':
- 200g pesmet
- 50 g zahar
- 50g unt
- 1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Intr-un vas punem la foc untul.Lasam sa se topeasca,apoi adaugam pesmetul si lasam pana prinde culoare aurie amestecand frecvent.Oprim focul,adaugam zaharul,zaharul vanilat si lasam sa se raceasca.Amestecul obtinut il punem intr-o tava.
Branza,ouale,sarea si zaharul se pun intr-un vas si se amesteca pana se omogenizeaza.Cand obtinem o pasta consistenta, adaugam grisul si faina amestecand in continuare pana obtinem consistenta unui aluat mai moale,
din care formam bile de marime potrivita.
Se pune un vas cu apa si un pic de sare la foc,iar cand incepe sa clocoteasca dam focul mic si punem papanasii pe care ii lasam la fiert pana se ridica la suprafata,apoi ii scoatem pe tava cu pesmet.
mmmmmmmmmmmm arata bine..vreau si eu
RăspundețiȘtergereDaca te grabesti un pic s-ar putea sa mai prinzi:)
RăspundețiȘtergereChiar azi am mancat, dar nu fierti :D
RăspundețiȘtergereSunt f. gustosi si cei prajiti,doar ca noi mancam dulciuri mai light si de cate ori avem pofta de papanasi facem asa:)
RăspundețiȘtergereArata super am sa incerc si eu! dar sti cum ce imi seamana mie cu galustele cu prune mmmmmmmmmm bunatatiiiiiiii!
RăspundețiȘtergereseamana,dar nu e acelasi lucru,inafara de pesmetul cu zaharul de deasupra
RăspundețiȘtergeresa-i incerci,se fac repede si sunt foarte gustosi.