Ingrediente:
- 500g peste(macrou,cod etc)
- 1/2 legatura patrunjel
- 3-4 catei de usturoi
- zeama de la o lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- 50ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Daca aveti file de peste il puneti la fiert in apa cu sare si vin pana este gatit complet.Daca aveti peste cu oase il puneti la fiert in apa cu sare,il fierbeti pana se albeste carnea un pic,il scoateti pe un tocator,ii curatati oasele,adaugati vinul si il puneti inapoi pana este fiert bine.
Intre timp puneti intr-un vas patrunjelul tocat marunt,usturoiul taiat feliute,sare,piper, zeama de lamaie si le amestecati.
Adaugati bucati de peste fiert si omogenizati.
Turnati din apa in care a fiert pestele,peste compozitia obtinuta cat sa acopere si lasati asa minim 20 de minute.
Daca nu sunteti in criza de timp lasati-l asa peste noapte,va fi mult mai gustos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu