Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 ianuarie 2012

Piept de pui in staniol




Ingrediente: 
  • 500g piept de pui
  • 500g ficatei de pui
  • 250g kaiser,costita etc
  • 1 catel de usturoi
  • 50ml ulei
  • 50ml vin
  • condimente-sare,piper,marar,patrunjel
  • 4 cartofi potriviti

Mod de preparare:

Pieptul se spala si se portioneaza in patru.Ficateii se spala si se lasa la scurs, iar kaiser-ul se taie bucatele potrivite.Intr-un vas punem pe foc uleiul,catelul de usturoi(pe care il scoatem in momentul in care a prins culoare maronie),o parte din condimente si pieptul de pui.


Il rumenim un pic pe ambele parti,apoi il scoatem pe o farfurie.



In acelasi ulei adaugam kaiser-ul,lasam un pic sa se rumeneasca,apoi adaugam ficateti.


Lasam cca 5 min pana prind un pic de culoare ficateii,apoi punem pieptul de pui,adaugam vinul,condimentam din nou si dam focul iute pentru cca 1 min, pana se evapora alcoolul. Intindem foaia de staniol si punem cate o bucata de piept de pui,1/4 din ficatei, 1/4 din kaiser si cate 2-3 linguri de sos(ce ramane folosim pentru cartofi),apoi impachetam si le punem intr-un alt vas pe care il introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  



Intre timp curatam cartofii,ii spalam,ii taiem in patru sau sase si ii punem intr-un vas cu apa si sare la fiert.Cand sunt fierti se strecoara si se pun in sosul ramas de la pui.Condimentam si mai lasam la foc cca 2-3 min.

Se poate servi cu sos de usturoi,salata verde,muraturi sau ce va place mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena