Ingrediente:
- 500g piept de pui
- 500g ficatei de pui
- 250g kaiser,costita etc
- 1 catel de usturoi
- 50ml ulei
- 50ml vin
- condimente-sare,piper,marar,patrunjel
- 4 cartofi potriviti
Mod de preparare:
Pieptul se spala si se portioneaza in patru.Ficateii se spala si se lasa la scurs, iar kaiser-ul se taie bucatele potrivite.Intr-un vas punem pe foc uleiul,catelul de usturoi(pe care il scoatem in momentul in care a prins culoare maronie),o parte din condimente si pieptul de pui.
Il rumenim un pic pe ambele parti,apoi il scoatem pe o farfurie.
In acelasi ulei adaugam kaiser-ul,lasam un pic sa se rumeneasca,apoi adaugam ficateti.
Lasam cca 5 min pana prind un pic de culoare ficateii,apoi punem pieptul de pui,adaugam vinul,condimentam din nou si dam focul iute pentru cca 1 min, pana se evapora alcoolul. Intindem foaia de staniol si punem cate o bucata de piept de pui,1/4 din ficatei, 1/4 din kaiser si cate 2-3 linguri de sos(ce ramane folosim pentru cartofi),apoi impachetam si le punem intr-un alt vas pe care il introducem in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Intre timp curatam cartofii,ii spalam,ii taiem in patru sau sase si ii punem intr-un vas cu apa si sare la fiert.Cand sunt fierti se strecoara si se pun in sosul ramas de la pui.Condimentam si mai lasam la foc cca 2-3 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu