Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 ianuarie 2012

Taitei de casa-Paste de casa

Din acest aluat se pot face taitei,spaghete,tortelini,foi de lasagna sau ce forma va place.Deasemenea ii puteti folosi la supe,ciorbe etc.

Ingrediente: 
  • 2 oua
  • 200g faina(7-8 linguri cu varf)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura de apa
  • 1 lingura de ulei

 Mod de preparare:

Se pune faina intr-un vas,se face o adancitura in mijloc unde punem ouale,apa si sarea.Incepem si framantam compozitia pana obtinem consistenta unui aluat,incorporand uleiul cu ajutorul palmelor putin cate putin sau puteti pune totul in cuva de la masina de paine pe programul framantare in urmatoarea ordine:ouale,apa,uleiul,faina si sarea.


Dupa 15 min de framantat aluatul va arata cam asa:


Presaram faina pe masa de lucru , impartim aluatul in 3 si intindem cu sucitotul sau cu masina de paste trei foi de cca 1 cm grosime.




 Le lasam cca 15 min  presarate cu faina si deasupra ca sa se usuce putin,apoi impartim foile in doua si le mai intindem pana ajungem cu foaia de 1-2 mm. grosime



Le lasam inca 15 min sa se usuce si dam foaia prin masina de paste,prin forma de taitei  sau rulam foaia si taiem la latimea dorita.



Ii putem folosi imediat sau ii putem patra int-un sac de panza.Daca ii folosim imediat,punem un vas cu apa si sare la foc.In momentul in care clocoteste apa, amestecam pana formam un mic vartej,apoi ii punem in apa.Vartejul se formeaza pentru a nu se lipi de vas sau intre ei.Se lasa 1-2 min. pana se ridica la suprafata apoi se scot intr-o strecuratoare si ii folosim la ce reteta dorim.Eu i-am folosit imediat si am facut Tagliatelle cu pui si ciuperci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena