Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 februarie 2012

Briose cu mandarine

Aceste briosele sunt un deliciu langa o cana de cafea ,cappuccino sau ca gustare. Se fac rapid, dispar si mai rapid :).




Ingrediente:
  • 2 oua
  • 200g faina
  • 150g zahar
  • 60 ml ulei
  • 2 mandarine(cca 100g fara coaja)
  • 50 ml lichior cirese(sau de care va place)
  • 1 plic praf de copt(10g)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita zahar pudra
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Curatam mandarinele de coaja, le taiem bucatele mici si le punem intr-un vas impreuna cu lichiorul si zaharul pudra. Amestecam totul si lasam cca 30 de min.



Dupa cele 30 de minute strecuram mandarinele, dar nu aruncam lichiorul. Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si mixam pana isi dubleaza volumul, apoi turnam uleiul cate putin mixand in continuare, iar la sfarsit punem lichiorul ramas de la mandarine. In alt vas punem faina, praful de copt, sarea si amestecam un pic. Turnam compozitia cu oua peste cea cu faina, amestecand usor cu un tel pana se omogenizeaza. La sfarsit adaugam mandarinele si omogenizam usor.


 Punem totul in tava de briose tapetata cu hartie, atentie sa nu umpleti forma decat jumatate pt ca vor creste destul de mult. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 20 de min. sau pana trece testul ''scobitoarea''. Optional puteti pune bucatele de ciocolata deasupra sau bobite de cereale.



De obicei ies 12 buc,dar acum am avut hartie de briose mai mare si mi-au iesit doar 11 buc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena