Caiet electronic cu retete din 7 decembrie 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 februarie 2012

Shaorma de pui-homemade

Nu sunt adepta fast-food-urilor, dar din cand in cand ni se face pofta si de asa ceva. E drept sunt foarte gustoase, dar destul de nesanatoase. Facute in casa stii 100% ce mananci. Cantitatile le puteti adapta gusturilor voastre, mai jos sunt ingrediente pentru patru shaorma potrivite.




 Ingrediente:
  • 4 lipii ( reteta Jamilei -jumatate de compozitie sau cumparate)
  • 1 piept de pui dezosat (puteti face cu ce carne doriti)
  • 2 cartofi potriviti
  • ''Sos'' de maioneza la minut
  • 8 frunze de salata
  • 2 rosii mici
  • 2 castraveti murati
  • ketchup
  • sare
  • piper
  • condimente
Mod de preparare:

Pieptul de pui il punem taiat in doua in tigaie cu un pic de ulei,sare,piper si il gatim pana se rumeneste bine, intorcandu-l pe ambele parti. Cand este gata il scoatem pe o farfurie si il taiem felii cat putem de subtiri. Dupa ce l-am feliat, il punem inapoi in tigaie, adaugam sare, piper, condimente si il mai gatim cca 5 min, amestecand din cand in cand.


Cartofii ii prajim, iar intre timp facem sosul. Daca doriti sos de usturoi puteti pune 1-2 catei de usturoi in sos inainte de a mixa ingredientele.
Cand avem toate ingrediente gata, incalzim un pic lipia, daca sunt cumparate, punem un strat subtire de sos, punem carnea, cartofii, salata tocata, rosiile, castravetii murati, kechup-ul si rulam ca pe o clatita.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

© Retete a la Miki, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena