Ingrediente:
- 1/2 pachet foi de placinta de 400g
- 500g fructe decojite(portocale,mandarine,mere)
- 75g zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50g unt
- unt pentru uns foile
Mod de preparare:
Curatam fructele de coaja,samburi si le taiem bucati potrivite.
Punem 50g unt intr-un vas pe foc,iar cand s-a topit adaugam fructele.Lasam la foc iute 2-3 min.,apoi adaugam zaharul,esenta si mai gatim cca 5 min.Daca va plac mai aromate puteti pune si un pic de lichior.Nu le gatiti pana dispare toata zeama de la fructe.Lasam fructele sa se raceasca un pic,apoi luam cate doua foi de placinta,le ungem bine cu unt topit,punem 1/4 din compozitie pe marginea foii si rulam.Repetam pentru fiecare placinta in parte.
Punem placintelele intr-un vas uns bine cu unt,adaugam sosul ramas de la fructe peste ele,punem cate 1-2 felii subtiri de unt deasupra si punem in cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Tips:
- Daca inlocuiti untul cu ulei sau margarina,veti obtine un delicios desert de post
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu