Cui ii plac ciupercile si mamaliguta va indragi cu siguranta si aceasta reteta.Este o reteta care se poate adapta foarte usor dupa gustul fiecaruia,puteti pune mai multe ciuperci sau mai multa mamaliga,depinde cum va place.Eu o fac in cantitati egale,voi puteti pune cantitatile pe care le doriti.
- 250g ciuperci proaspete
- 250g mamaliga
- 2-3 catei de usturoi
- 50ml vin
- unt
- verdeata
- sare
- piper
Mod de preparare
Intr-o tigaie punem la foc mic untul.Cand acesta s-a topit adaugam cateii de usturoi tocati marunt.
Ciupercile le spalam,curatam si le taiem in doua sau in patru,depinde de marimea lor ,apoi le punem in tigaie si le lasam pana scad bine de tot. Adaugam vinul,dam focul iute pentru a se evapora alcoolul din vin,apoi adaugam mamaliga taiata cubulete,sare,piper,verdeata si lasam la foc mic cca 1-2 min.amestecand frecvent. Puteti face si un mujdei de usturoi pe care il adaugati imediat dupa ce ati pus mamaliga pentru a fi absorbit de aceasta sau in farfurie.
Tips:
- Pentru a obtine un produs de post,puteti inlocui untul cu margarina sau ulei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu